Sdílet

Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

Jak se stát influencerem

Stát se úspěšným influencerem je dlouhodobý a náročný proces. Nicméně není to nemožné a pokud budete dostatečně trpělivý a vytrvalý, brzy se dostaví první úspěchy, které Vás motivují k dalšímu pokračování. Nevzdávejte se a vydržte. Je to náročná práce, ale získáte spoustu nových dovedností za pochodu, poznáte spoustu zajímavých lidí a budete samostaní.

V dnešní době nepotřebujete stovky tisíc fanoušků k tomu, abyste mohli spolupracovat se zajímavými značkami na trhu a živit se tím. Spoustu značek nyní preferuje a hledá spolupráci s mikroinfluencery, což jsou ovlivňovatelé s fanoušky do 10 tisíc. 

Před tím než začnete:

  1. Identifikujte svůj Nick. Je velmi důležité, abyste si vybrali Nick, který je v souladu s vaší image

  2. Vyberte si kategorii, ve které chcete působit - krása, móda, fitness, strava, osobní rozvoj, cestování aj.

  3. Vyberte si platformu - instagram, facebook, youtube, tiktok, blog

  4. Inspirujte se úspěšnými influencery - nikdy však nekopírujte

Výběr tématu:

Vyberte si téma, které Vás baví a je pro vás autentické. Dělejte kvalitní fotky, které vystihují váš příběh a přidejte trefné hashtagy. Položte si otázky typu v čem je vaše vášeň, o jakém odvětví toho víte nejvíce, při jakých činnostech zapomenete na čas. Tím zjistíte vaše přednosti a jakému obsahu byste se měli věnovat, abyste byli úspěšní. Témat je spoustu od krásy, fitness, stravy, zvířata, vaření, osobní rozvoj, příroda, cestování a takto bychom mohli pokračovat do nekonečna. Zkrátka si vyberte svou vlastní cestu a na tu se vydejte.

Obsah:

Plánujte si obsah alespoň na týden dopředu, nebudete ve stresu, pokud Vám nějaký den nevyjde, budete si chtít udělat volno a mít čas pro sebe.

Pište trefné titulky, které obsahují tipy, triky, doporučení a ukončete je výzvou k akci. Tím dáváte najevo svým fanouškům, aby s vámi komunikovali, přidávali komentáře. Může to být výzvou ke sdílení, žádostí o radu. První řádek titulku musí být jednoduchý a trefný, aby nalákal sledující k rozkliknutí. Sdělení rozdělte do odstavců, nikdo nečte dlouhosáhlé a nepřehledné texty. Pište jasně a srozumitelně, vysvětlujte a používejte příklad, jednoduchý design, zajímavé fotografie.

Zapisujte si své nápady, kdekoliv vám přijdou na mysl - v obchodě, ve vlaku, v MHD, v autě. Často se stává, že přichází myšlenky s dobrými nápady nečekaně a tvoří základ pro dobré příspěvky.

Pokud nastane situace, kdy nebudete moci doručit obsah v navrhovaném datu, zveřejněte příspěvek a sdělte to. Přesvědčte své fanoušky, že na obsahu pracujete a že bude brzy k dispozici.

Komunita:

Definujte si cílovou skupinu - koho chcete zaujmout a věnujte se budováním komunity. Budování vztahů v rámci vaší komunity je to nejdůležitější. Přemýšlejte nejen o vysokém počtu fanoušků, ale také o jejich kvalitě. Toto publikum vám důvěřuje a kupuje následně produkty, které doporučujete a sleduje Vás i na jiných platformách. 

Zajímejte se o lidi, kteří vás sledují, pomůže vám to tvořit obsah, který bude dobře fungovat. Pomůže vám to také k zahájení spolupráce se značkami, které rezonují s vaším publikem, a které zboží mohou nakupovat. Přes titulky a komentáře požádejte své fanoušky, aby vám o sobě něco sdělili. Dělejte ankety.

Propagujte, propagujte, propagujte - instagram, youtube, facebook, tiktok. Budujte pravidelně navštěvovaný blog a hledejte stále nové způsoby, jak se propagovat.

 

 

08.09.2020 - 18:05 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat