Sdílet

Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

Plavovláska Karolína patří mezi oblíbené módní blogerky a to díky svému minimalistickému stylu oblékání. A to není vše. Na jejím blogu kromě originálních outfitových příspěvků najdete vždy kvalitní fotky a čtení. To, jak její blog vznikl, co rada nosí a co by si naopak nikdy neoblékla se teď dozvíte v našem rozhovoru. 

Tvůj blog Franche meets fashion vznikl ještě v červnu 2012. Co Tě motivovala k tomu založit si svůj blog a jak vznikl jeho název?

S názvem je to docela legrační. Jako holka jsem na základce hrála s kamarády Counter Strike (ano, k neuvěření) a když jsem s nimi byla v týmu, potřebovala jsem přezdívku. Franche je francouzský překlad slova ,,upřímný‘‘. V roce 2012 se ale Franche rozhodla poznat módu a tak to celé vzniklo.

A proč blog vznikl? Díky mému skvělému bývalému příteli, který vždy věděl, co v duchu chci a nebál se mě k tomu ,,dokopat‘‘. Už bohužel není mezi námi, ale myslím na něj každý den. Díky němu jsem nyní taková, jaká jsem.

Na svém blogu se zaměřuješ hlavně na módu. Jak bys definovala svůj styl oblékání?

Ráda bych se zaměřila i na něco jiného, ale s kosmetikou moc neexperimentuji, vlasy si umím tak tak vyžehlit a na mé milované cestování prostě není čas. Můj styl oblékání bych popsala jako odraz mé duše. Nerada spadám do stáda a nenechám se jen tak ovlivnit. Myslím si, že v Česku nemá takový styl moc ohlas. Měnit se ale pro vidinu vyššího počtu čtenářů nehodlám.

Řídíš se módními trendy? Který z trendů letošní zimy Tě oslovil nejvíc?

Řídím se těmi, které mi padnou do oka hned. Se svou postavou si ale nemohu všechny dovolit a myslím, že tak je to v pořádku. Letos jsem trendům moc nepodlehla, ale kdybych měla jmenovat jeden, byly by to chlupaté koule na kabelkách. Taková blbinka a takové příjemné oživení.

Co bys na sebe nikdy neoblékla?

Legíny.

Jako módní blogerka zajisté sleduješ i své blogerské kolegyně. Která z blogerek, domácích či zahraničních je pro Tebe vzorem?

Zahraniční bloggerky tvoří asi 90% blogů, které sleduji. Miluji Kenzu pro její upřímnost a Negin Mirsalehi pro její přirozenou krásu. Z českých mám ráda kamarádku Káju z Changing Room, které těhotenství neskutečně sluší a v poslední době také Veroniku z Czech Chicks.

Přinášet pořád nové příspěvky dá někdy zabrat. Kde hledáš inspiraci?

Většinou u ostatních blogerek na Instagrau nebo na Pinterestu. Snažím se jimi však pouze inspirovat, ne je kopírovat.

Na svém blogu a také u nás na Trendbooku patříš mezi blogerky, které pravidelně přispívají novými články. Jak to stíháš časově? 

No, momentálně bídně jak mohou zaregistrovat mí čtenáři. Byly doby, kdy jsem měla čas přispívat pravidelně na cca 28 příspěvků za měsíc. Teď je jich tak okolo 10. Mrzí mě to, ale škola s prací mi dají pořádně zabrat + ,,pozdě světlo a brzy tma‘‘ období tomu také nahrává. Na nic se ale nevymlouvám, vím, že to teď zanedbávám a mrzí mě to.

Co  považuješ za svůj největší úspěch, co se blogerské kariéry týče?

Těžko říct. Každý sebemenší úspěch, spolupráce či rozhovor pro mne znamená hrozně moc. Nemůžu vyjmenovat jednu věc, promiň.

Máš s blogem nějaké plány do budoucna? Na co se můžeme těšit?

Momentálně přežít – musím se soustředit na to, abych blog udržela na takové úrovni, na jakou jsou čtenáři zvyklí. To je jediný plán, který mám právě teď. S nadcházejícími magisterskými státnicemi a prací ani nejde přemýšlet hlouběji. Nechávám to na osudu.

Co bys vzkázala začínajícím blogerkám?

Nezkoušejte být jako jiné blogerky a netlačte na pilu, vše to chce svůj čas. Buďte své a zkuste přinést něco, co na ,,trhu‘‘ chybí. Nezdá se to, ale obsah dělá strašně moc – i když mám pocit, že dnešní čtenáři už snad ani nečtou … 

Děkujeme za příjemný rozhovor a přejeme hodně úspěchů při studiu a také blogování.

Karolínu a její blog Franche meets fashion můžete sledovat také u nás na Trendbooku: Trendbook-Franche

13.12.2015 - 22:12 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat