Sdílet

Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

“ Ústředním tématem Limitovky chceme návštěvníkům naznačit, že shánění vánočních dárků může být i radost. Stejně jako v pohádce, kdy hlavní postavu cvrknou do nosu tři oříšky plné překvapení,  se budou cítit návštěvníci Dyzajn marketu Zima. Zároveň si rozšíří kulturní obzory, podpoří šikovné lidi, co tvoří, ohřejí se  svařákem, ochutnají to, co by si sami neupekli či neuvařili a odcházet budou s tím, že vánoční nákupy nejsou žádný problém.” říká Terezie Tunková, zakladatelka Dyzajn marketu.

 

Na zimní Limitovce  se podílely značky Malé ilustrace, Adell, Barbora, Bernhardt, Black Mountain, Deers, KikiBike, Krasohledy, Krispol store, Le_tro, Magaela, Mari.bou, Pu55ycat, Studio Malíská, Tina.hl, Ušito a Vuchu. Značky Black Mountain, Barbora a Pu55ycat navrhly a ušily svetříky, sukně, topy, šaty a kabátky.Designéři Studio Malíská, Deers a Vuchu se postarali o náhrdelníky, náušnice, náramky a brože.Kabelky a Batohy vytvořili KikiBike a Ušito (včetně originálních nástěnných hodin, se kterými uvidíte zlaté prasátko každý den).Magaela ze Slovenska přispěla květinovými věnci, čelenkami a prsteny. Druhá slovenská tvůrkyně ADELL zase vaky na záda a šátky na krk.Pro muže vytvořily značky Krispol Store a  Bernhardt pánské doplňky jako jsou motýlky, šle nebo košile na míru.Značka Malé ilustrace zhotovila originální dopisní papír, štítky na dárky, notesy, přáníčka a Studio Malíská představilo ucelenou řadu porcelánu (nízké vázy, formičky na mini bábovčičky, šálky a prasátka).Pletené návleky na ruce, čepici, nákrčník a štucl vyrobila značka Mari.bou.Značky Tina.hl  a Krasohledy navrhly nejen pro děti originální hračky “nosáče“ a krasohledy.

 

Živé sochy v Limitovce ztvárnili  a nafotili známá česká herečka Míša Doubravová a herec Roman Tomeš. “Oblečení a doplňky mám odjakživa ráda. Myslím si, že je důležité podporovat lokální designéry a tvůrce. Díky Dyzajn marketu jsem zjistila, kolik máme v Čechách šikovných a kreativních lidí. Spousty věcem z Limitovky jsem nemohla odolat, takže pár kousků už mám ve svém šatníku.”, směje se  Míša Doubravová.

Limitovka bude k zakoupení pouze na Dyzajn marketu Zima, který  se uskuteční 12. - 13. a 20. prosince na piazzetě Národního divadla. Dyzajn market je největší výběrová open-air prodejní výstava autorské tvorby v České republice. Vstup na akci je zdarma a bez bariér.

06.12.2015 - 21:23 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat