Sdílet

Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

Dyzajn market začínal před pěti lety v malé kavárně, kde se prezentovalo 13 tvůrců. Postupně se přesunul na piazzetu Národního divadla, kde se standardně představuje přes 200 designérů z České republiky a zahraničí. Do kavárny Nacafe na Letné jsme pozvali 16 nejlepších designérů, z nichž někteří s námi spolupracují již roky, ale potkáte tu i pro Dyzajn market úplné nováčky, samozřejmě nikoli v jejich tvorbě.” říká Terezie Tunková, zakladatelka Dyzajn marketu.

Návštěvníkům se představí například značka SKOBA, specializující se na diáře, notesy a bloky. Ženy jistě zaujmou čelenky a věnce od  Magaely a muži si přijdou na své u prvního motýlkářství Krispol store a Krispol shoes. U Atelieru MATE se návštěvnice pokochají origami papírovými šperky. Milovníci ponožek s nápaditými vzory jistě neodolají značce SocksInBox. Yaxi Taxi představí své originální šaty, topy a kalhoty. Sukně všeho druhu a pro každou příležitost naleznete u Akari. Svoje outfity budou moci návštěvníci doplnit o autorské šperky ze smaltu od Haneri a značka Ema Mamisu ukáže svůj řemeslný um na svých výrobcích z keramiky a porcelánu.

Chceme po letech uspořádat malý výběrový Dyzajn market v kavárně, s nostalgií jak kdysi začal, kde všichni strávíme krásný a pohodový den. Den, kdy návštěvník i designér budou mít opět k sobě blíž a zároveň uvnitř pod střechou v pohodlí malé kavárny - to je hlavní myšlenkou celého projektu” ,  doplňuje Terezie Tunková.

Účastnit se bude i “stálice” Dyzajn marketu značka Black Mountain. Pod vedením Lucie Černohorské  vznikají v Liberci sukně různých druhů, zdobení i barevností šité v jediném kuse nebo limitovaných sériích.“ Dyzajn market na piazzetě mám moc ráda, ale o to více se těším na jeho mini verzi, kde si budu moci popovídat s mými zákaznicemi, jejichž příběhy, názory a přání jsou pro mě tou největší inspirací”, říká Lucie Černohorská.

04.11.2015 - 22:25 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat