Sdílet

Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

Ve dnech od 14. února do 18. února přichází do Londýna opět prestižní Fashion Week. I když je tato událost určená převážně pro lidi z branže, veřejnost si může užít výstavy rozeseté po celém městě, live streaming z většiny přehlídek a další doprovodné akce.

London Fashion Week se dostává více do povědomí u nás i díky tomu, že vůbec poprvé se Česká republika účastní International Fashion Showcase (v rámci LFW), kde práce českých návrhářů (spolu se slovenskými a maďarskými) tvoří koncept Voyage Through Central Europe. Tuto výstavu má na starosti módní aktivistka Olo Křížová, která vybrala jako zástupce českého módního designu Petru Ptáčkovou, Hanu Frišonsovou, Janu Mikešovou, Pavla Berkyho a duo Awkward (Lucie Jelínková a Monika Nováková).

International Fashion Showcase jsou pořádány British Fashion Council teprve od roku 2012 a v tomto ročníku jsou poprvé umístěny do centra dění The Strand, hned vedle Somerset House, kde se odehrává většina přehlídek. Bezmála třicet mezinárodních velvyslanectví a kulturních institucí tak může představit začínající módní návrháře ze svých zemí.

Další součástí Fashion Weeku bude jako každoročně Designer Showrooms. Tedy showroomy s díly 56 návrhářů oděvů, obuvi, doplňků i šperků určeny zástupcům tisku a nákupčím.

Londýnský Fashion Week je známý hlavně díky perfektnímu propojení s publikem po celém světě pomocí sociálních sítí.Dění můžete sledovat na twitteru, instagramu i dalších sociálních médiích pomocí hashtagu #LFW.

Fotky přímo z London Fashion Weeku můžete sledovat i na Trendbook instagramuhttp://instagram.com/trendbookcz#

 

Reportáž z LFW pro trendbook připravila Magda Žůrková (Polarnight)

18.02.2014 - 10:25 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat