Sdílet

Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

1) Řekni nám něco o sobě, co jsi vystudovala za střední a kam si pokračovala?
Ahoj, jmenuji se Magda Nozarová, studovala jsem na Střední umělecko-průmyslové škole na Žižkově, pak na Vyšší odborné škole grafické a odtud jsem pokračovala se zapojit do pracovního procesu.

2) Jak jsi se dostala do Itálie a čím se v Itálii živíš?
Ještě před přesídlením jsem už několik zakázek v Itálii dělala, a taky se mi podařilo vyhrát soutěž o logo pro jednu firmu v Sieně. No a pak jsem přes známé dostala nabídku na stáž, takže jsem sbalila svých pět švestek a počítač a jela. V Sieně jsem pracovala jako grafik ve webdesignovém studiu, teď si hledám něco nového trochu víc na sever.

3) Čím se bavíš ve volném čase?
Když nedělám na grafice, tak obvykle dělám na jiné grafice, s uměním nebo řemeslem se nikdy nenudíte, vždycky je něco, na čem můžete pracovat. Ale když už mi to opravdu začne lézt krkem, tak buď píšu svojí knihu, peču chleba, nebo píšu knihu o pečení chleba.

4) Co móda a životní styl v Itálii?
To obojí záleží na tom, kde přesně v Itálii jste. Na jihu je klídek, stačí, abyste šli po ulici svižnou chůzí, a každý okamžitě pozná, že nejste místní. Když jsem šla s kolegyněmi na večeři, jedinou ulici jsme procházeli skoro hodinu, protože nás na každém rohu někdo známý zastavil na pokec, a do baru na aperitiv nás nakonec místo tří dorazilo šest. V restauraci v Piombinu si číšník nahlas zpíval po celou dobu mého oběda, v Mazolle si zase u otevřeného okna vedoucího na zahrádku kuchaři vyprávěli příšerně sprosté vtipy. Na zeleninovém trhu mi vždycky přihodí nějaké citrony a svazek bazalky tak velký, že stačí na čtyři porce pesta. Neexistuje problém, který by nepočkal, dokud si italové nedopijí kafe. Má to samozřejmě i svoje stinné stránky, protože s tímhle vlažným přístupem se setkáte třeba na úřadě nebo u instalatéra, drát přípojky na internet vám řemeslníci natáhnou po vnější stěně domu a přibijí hřebíky, při letních slavnostech vás ve tři ráno vzbudí střelba z děla - a to je jenom výběr. Naopak čím jste víc na severu, tím lépe všechno funguje, ale taky je daleko hektičtější a uspěchanější, víc jako u nás, a daleko menší sranda. Co se módy týče, jih je chudý a je to poznat, ale tam i na severu se narozdíl od nás řídí jedním skvělým pravidlem - totiž že věk a kila jsou podružná záležitost, a s největší pravděpodobností existuje celá demografická skupina lidí, jimž se líbí právě to, jak vypadáte vy. Takže potkáte třeba dámu přes šedesát v pouzdrové sukni a krajkové košili nebo mladou holku impozantních křivek v přiléhavých tričkových šatech, a obě budou vypadat tak, že vám spadne brada.

5) Na čem teď pracuješ a co plánuješ do budoucna?
Teď momentálně dokončuji práci na logu pro trendbook.cz. To je projekt, na který učitě stojí za to mrknout; bude to internetový obchod s oblečením, který má docela chytře vymyšlený, fungl nový systém nakupování, víc se přibližuje uživatelům a obecně je prostě šikovnější. A do budoucna plánuji hlavně nic neplánovat, hodně pracovat a, dokud dýchám, doufat.

24.11.2012 - 23:41 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat