Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

Přinášíme vám slibovanou druhou část rozhovorů, tentokrát s Tomášem Pospíšilem.

Jako návrhář, majitel značky Tomlee a člověk, který se pohybuje v marketingu - co říkáš na celou akci Doteky módy 2013 a jak by jsi jí zhodnotil?

Tak dle mého soudu to byl velmi vydařený ročník, už kvůli hojné účasti, takže já to hodnotím velice kladně a samozřejmě i co do rozmanitosti a nápaditosti modelů, tak se mi to velmi líbilo.

Co říkáš na kvalitu a zpracování jednotlivých modelů?

Musím říct, že oproti jiným ročníkům ta kvalita skutečně doznala určitého posunu, byla vidět i v detailu. Na to, že autoři jsou v podstatě nováčci, tak musím říct, že ta kvalita byla o hodně lepší než v předešlých ročnících. Ti autoři se naučili klást větší důraz na detail a na to dílenské zpracování a technologii. Z tohohle úhlu pohledu to pro mě bylo velmi potěšující.

Na co kladeš důraz v procesu navrhování právě ty?

Já jsem toho názoru a jsem v tom vcelku tradiční, že dobrý návrhář, a aby si vůbec mohl řikat, že je návrhář, by měl zvládat, jak se říká, A i B toho merita věci. To znamená jak konstrukci, modelování střihů, tak zvládnout znalost materiálů, aby věděl, co jak má zmodelovat z určitýho druhu látky, z kterého zamýšlí ten daný oděv, tak samozřejmě z hlediska technologie, jak to ušít, kterou operaci zařadit jako první, pak druhou pak třetí, jak zařadit mezioperační věci jako žehlení, a tak dál. Takže určitě z tohohle úhlu pohledu se může zdát, že kdokoliv je dneska návrhář. Ale to je právě ta chybka, protože dneska je spousta rychlokvašek, kteří umí pouze věc B, což je zdatná malba nebo dobře zvládnutá figurální kresba. Čili můžeme říct, že ten člověk je zdatný kreslíř, umí dobře pracovat s rukou, s technikami malby, má to zvládlý, ale ten člověk by měl promýšlet, jak se to ušije, jak se to zpracuje, jaká bude konstrukce a jak se zmodeluje. Takže já kladu velmi tradičně důraz na tu techniku a na to řemeslo jako takové, protože to se opravdu ošidit nedá.

Tým Trendbook facebook / instagram / twitter

30.05.2013 - 19:47 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat