Přihlásit se

Vítejte na Trendbooku, Přihlásit nebo Zaregistrovat

 Ústředním tématem Limitovky je tramping a designéři se inspirovali filmem Amerika režiséra Jana Foukala. “ S trampingem se v Čechách nelze nesetkat. Je to takové univerzální dědictví, svými písněmi a chatařstvím, ohněm v lese. Jako témata filmu mne to zaujalo v rovině “eseje” o Americe jako svobodné zemi - tedy tramping jako lidový útěk do imaginativní krajiny právě s prvky Ameriky,” říká Jan Foukal, režisér filmu Amerika, který letos soutěžil v sekci dokumentárních filmů na MFF Karlovy Vary a do kinodistribuce vstoupí 22. října.

 

Na podzimní Limitovce  se podílely značky Black mountain, Studio Malíská, Magaela, Mari.bou, Easy Fashion, Krispol store, Bernhardt, Devoto, Fabrica, Echtkovář, atelier MATE, LIUC, SKOBA, Sova na stromě, Yo_Soy, Frank's a Le_tro. “Limitovka je pro mě srdcovou záležitostí a také vlajkovou lodí celého konceptu Dyzajn marketu. Každý Dyzajn market mě vždy překvapí, jak skvěle designéři pochopí téma a vykouzlí krásné kousky. Vždy je to takové dobrodružství, jak to vlastně celé dopadne,” doplňuje Terezie Tunková. Značky Black Mountain Easy Fashion navrhly a ušily sukně, trička,šaty a bolerka. Designéři atelier MATE, Yo_Soy, Le_tro, a Studio Malíská se postarali o náhrdelníky, naušnice, náramky a brože. Psaníčka, batohy a kabelky vytvořili Fabrica a LIUC. Magaela přispěla květinovými věnci, čelenkami a prsteny. Na muže nezapomněli značky Krispol Store, atelier MATE, Bernhardt a Echtkovář, které vytvořily pánské doplňky jako jsou motýlky, manžetové knoflíčky, šle, košile na míru a nůž, vidličku a vývrtku. Skoba zhotovila originální zápisníky potažené starými látkamia Studio Malíská představilo ucelenou řadu porcelánu. Pletené návleky na ruce, nákrčníky a čepici vyrobila značka Mari.bou. Značky Devoto a Sova na stromě navrhly pro děti originální teepee a hračky. Zástěry a burgery od Frank´s, speciálně připravené dle sezónního tématu Limitovky, budou v nabídce na akci.

Limitovku jako modelka nafotila i mimo jiné známá česká herečka Lenka Zahradnická či přední česká video bloggerka Lucie Dolejší (Svět podle LU). “Téma trampingu zcela přirozeně vyplynulo ze spolupráce s kiny Aero, Bio Oko a Světozor, kteří se staly našimi partnery a ve kterých se na film Amerika budete moci podívat a to třeba v sukni nebo jiném kousku z Limitovky, kterou tento film inspiroval”, říká  Terezie Tunková.

Limitovka bude k zakoupení pouze na Dyzajn marketu Podzim, který  se uskuteční 19. - 20. září  na piazzetě Národního divadla a nově i v Nerudově ulici v rámci projektu filmového muzea NaFilM . Dyzajn market je největší open-air prodejní výstava autorské tvorby v České republice. Vstup na akci je zdarma.

08.09.2015 - 12:58 | Autor: Trendbook

Příspěvky co by Vás mohli zajímat